При футболист с коронавирус, Серия "А" приключва

0
Президентът на италианската футболна федерация коментира ситуацията с COVID-19
Президентът на италианската футболна федерация коментира ситуацията с COVID-19

Президентът на италианската футболна федерация коментира ситуацията с COVID-19

Ако футболист от Серия "А" даде положителна проба за коронавирус, не е изключено първенството да бъде спряно. Това заяви президентът на италианската футболна централа Габриеле Гравина.

За момента само част от футболните мачове в европейската страна с най-много заразени с COVID-19 се провеждат. Останалите се играят без публика.

"Ако играч от Серия "А" бъде тестван позитивно за коронавирус, не бихме изключили възможността да прекратим целия сезон. Ще се наложи да мислим реалистично и при тези обстоятелства да предприемем всички необходими процедури, за да гарантираме преди всичко здравето на нашите спортисти. Едва след това ще мислим как това ще повлияе на конкуренцията", каза Гравина.

Лигата отложи полуфиналните мачове от турнира за Купата на страната - "Ювентус" срещу "Милан" и "Наполи" срещу "Интер". Това ядоса част от футболните президенти, които се оплакаха, че, когато ситуацията се нормализира, програмата на тимовете ще е много сгъстена.

"Играта пред празни трибуни определено не е истински мач, но да виждаме как клубните президенти се карат за това какво е в полза на техните интереси показва италианския футбол в лоша светлина", каза още Гравина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари