Италия въвежда задължителен тест за COVID-19 за пристигащите от Европа

0
Тестът трябва да бъде извършен преди пътуването до Апенините и да бъде предоставен на превозвача
Тестът трябва да бъде извършен преди пътуването до Апенините и да бъде предоставен на превозвача Снимка: БГНЕС

Тестът трябва да бъде извършен преди пътуването до Апенините и да бъде предоставен на превозвача

Италия въвежда задължително изследване за коронавирусна инфекция за всички, които пристигат на италианска територия от страни от Европейския съюз, се казва в заповед, подписана от министъра на здравеопазването Роберто Сперанца, предава БГНЕС.

Тестът трябва да бъде извършен преди пътуването до Апенините и да бъде предоставен на превозвача преди отпътуването. В преамбюла на постановлението се подчертава, че решението е взето главно заради разпространението на щама на коронавируса Омикрон.

"За неваксинираните, в допълнение към отрицателния резултат от теста, се предвижда карантинен период от пет дни", се казва в заповедта, чието действие е ограничено до 31 януари. То ще влезе в сила от утре. Досега за пътуване в рамките на Европейския съюз беше достатъчно представянето на електронно удостоверение, което можеше да се получи след преминаване на пълен цикъл на ваксинация или след отрицателен тест за COVID-19. Подобни мерки се въвеждат и в редица държави извън ЕС, които Италия смята за "по-безопасни" по отношение на инфекциите. Сред тях са САЩ, Канада, Южна Корея, ОАЕ, Аржентина, Япония и др.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари