При бързо отслабване тялото се трови със собствена мазнина

2
Наблюдава се силно отделяне на токсини в кръвта, алармира диетологът Елена Астахова
Наблюдава се силно отделяне на токсини в кръвта, алармира диетологът Елена Астахова

При бърза загуба на тегло се наблюдава силно отделяне на токсини в кръвта и тялото се отрови със собствена мазнина, разказва Елена Астахова, специалист по хранене, в интервю за телевизионния канал "360".

Човешката телесна мазнина е „вторично депо“ на токсини. Ако черният дроб не може да се справи с интоксикацията на организма, той прехвърля всичко в мастната тъкан. Лекарят съветва да се избягва рязкото ограничаване на храната, предаде БГНЕС.

Екстремните видове хранене не са подходящи, трябва много деликатно да се премине на балансирана диета, постепенно намаляване на порциите и поддържане на нервната система. Когато се избират правилните храни, които намаляват теглото и тези, от които то се покачва, тогава използването на мазнините като енергиен източник върви много добре и без крайности, отбеляза Астахова.

Диетологът препоръчва балансиране на всички видове храни за сериозна загуба на тегло. Астахова акцентира върху значението на правилното разпределение на протеини, мазнини и въглехидрати в храната. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари