Преподавател от Бургас написа "Наръчник за оцеляване на младия учител"

1
В него 31-годишния Томас пренася мечтите и несгодите от класната стая, както собствените си сблъсъци с образователната система
В него 31-годишния Томас пренася мечтите и несгодите от класната стая, както собствените си сблъсъци с образователната система Видео: БНТ

Млад учител от Бургас написа разкази, в които герои са неговите ученици.

31-годишният Томас Гаро пренася мечтите и несгодите от класната стая, както собствените си сблъсъци с образователната система в "Наръчник за оцеляване на младия учител".

Младият учител е като войник между двата лагера на фронта.Стрелят и достолепните преподаватели, символ на реда и дисциплината. Стрелят и учениците, готови да те привлекат в техния отбор. Имате едва 8 години разлика, но те сякаш са забравили, че в края на срока ще им поставиш оценки.

"Пътят към оцеляването е преди всичко да съхраниш себе си, но в същото време да удържиш и да не се предадеш. Истинският изпит за преподавателите, учителите е този, който след години учениците поставят над тяхната оценка. Дали сме се справили и дали сме дали правилна посока", споделя пред БНТ Томас Гаро.

За проблемите на днешните тийнейджъри Томас Гаро използва метафори. Знанията, които попиват, са сравнени с уискито в салфетките от дискотеките. А задачата на класния ръководител - с крал Артур, който вади меча.

"Бих казал, че това не е само книга за млади учители, а за всички, които искат да се позабавляват и да се посмеят. Дори бих казал, че за мен е много важно човек да може да се надсмее над нещата, които му се случват", разказва още младият учител.

Шест години след успешното начало на оцеляването разказите завършват с пожелание за успех и хубав ден. А най-важното послание и към учениците, и към техните родители е, че само щастливите и свободни хора могат да мечтаят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук