Премиерата на филма Warcraft предизвика огромен интерес у русенци

0
Среднощната прожекция в сряда събра в Mall Rousse не само геймъри, но и любители на фентъзи жанра
Среднощната прожекция в сряда събра в Mall Rousse не само геймъри, но и любители на фентъзи жанра

С препълнени зали русенските фенове посрещнаха екранизацията на култовата игрова поредица Warcraft.

Среднощната прожекция в сряда събра в Mall Rousse не само геймъри, но и любители на фентъзи жанра, и дори просто любопитни киномани, увлечени от глобалната вълна, информира ТОП НОВИНИ.

Двучасовият епос на режисьора Дънкан Джоунс не разочарова нито една от тези групи. С бюджет от над $150 млн., филмът представи по ефектен начин началото на сблъсъка между два свята, в който преплитат мечове, магии, борба за власт, предателства и приятелства. Заклетите фенове на играта World of Warcraft можеха да разпознаят сред сцените емблематични места и герои - човешкото кралство Stormwind, летящият град на магьосниците Dalaran, умиращият оркски свят Draenor, лидерите Llane Wrinn, Anduin Lothar, Orgrim Doomhammer, Durotan, Gul'dan и много други.

Филмът стъпва в България след двуседмично дефиле по световните сцени, където вече счупи множество рекорди по приходи. Само в Китай филмът донесе над $46 млн. в деня на откриването си, а на много места по света също заема първите места в боксофисите. Успехът дава надежда на милионите фенове на поредицата за продължение на богатата история на Warcraft вселената, като режисьорът Дънкан Джоунс вече даде заявка, че има амбициите да направи поне още две екранизации.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари