Премиерата на „Бохеми“ препълни Русенската опера

0
Историята за любовта от пръв поглед, за чистосърдечното приятелство, за младежките пориви и мечти за пети път бе разказана на сцената на операта
Историята за любовта от пръв поглед, за чистосърдечното приятелство, за младежките пориви и мечти за пети път бе разказана на сцената на операта Снимка: Dunavmost

При препълнена с публика зала в Русенската опера се състоя първата за 70-тия сезон на трупата премиера – на операта „Бохеми“ от Пучини.

Историята за любовта от пръв поглед, за чистосърдечното приятелство, за младежките пориви и мечти за пети път бе разказана на сцената на Държавна опера – Русе. В годината, в която започва 70-тият сезон, екипът обръща поглед към класическите постановки и една от тях е “Бохеми”. Първата постановка е била през 1951 г. и е имала повече от 80 представления. Във времето средно през 15-20 години лиричната драма отново е връщала образите на Мими, Рудолфо, Марсел, Колин и другите действащи лица, информира БНР.

Дни преди премиерата във фоайето на операта бе подредена изложба с фотографии от различните постановки през годините. Идеята е на оперния режисьор Аделаида Якимова.

В бохемската мансарда, близо до звездите, публиката се пренася в новата постановка благодарение на превъзходните превъплъщения в образите от Петър Костов, Галина Стоянова, Александър Крунев, Момчил Миланов, Георги Димитров, Елена Мишинова, Стоян Стоянджов, Стефан Пенчев и Иван Пенчев.

Следващият спектакъл на операта „Бохеми“ от Пучини в Русенската опера ще бъде на 20 февруари от 19 ч. 

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари