Солистка от Русенската опера: Искаме достойно заплащане на нашия труд

2
Представители на културните институции в Русе протестираха днес пред сградата на Държавната опера в града
Представители на културните институции в Русе протестираха днес пред сградата на Държавната опера в града Снимка: БТА / Бисер Тодоров

Представители на културните институции в Русе протестираха днес пред сградата на Държавната опера в града

"Искаме достойно заплащане на нашия труд. Ние се борим за бъдещето на всички, защото народ без култура е народ без бъдеще", каза солистката в Русенската опера Андреана Николова.

По думите ѝ методиката за финансиране на културните институции ги принуждава да правят компромис с качеството на продукцията.

Тя каза още, че нищо не се е променило от протеста, организиран на 1-ви ноември тази година.

"Благодарни сме на нашата публика. Залите са пълни на касовия продукт, но там, където трябва да се погрижим за висококачествения продукт, имаме проблем. Тук е ролята на държавата, която трябва да е готова да финансира поддържането на качествения продукт, тъй като комерсиалния ще си продадем всякак", коментира Николова.

Независимият продуцент Димитър Липовански заяви, че държавата трябва да има отношение и към независимия културен сектор.

"В нашия сектор цари пълен хаос. Ние нямаме яснота през годината кога се откриват програмите, колко средства за финансиране на независимия културен сектор има, както и какви са програмите, по които ще има подкрепа", каза Липовански.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    23
    Втрещен
    Някой наясно ли е, че към милион и половина месечно ни струват само заплатите и осигуровките на тая опера? Отделно са режийните, ток, вода, отопление ремонти, обновяване на гардероби, застраховки и т.н. Два милиона! Всеки месец! Имате ли представа какви бусове с пари са два милиона? За дечица събираме едва, едва по стотина хиляди лева около "Българската Коледа", но всеки месец харчим по два милиона за да храним тази паплач! Ама с тия пари ни е по евтино да возим със самолети стоте зрителя на операта до Милано и да ги връщаме. Всеки месец.
  • 1
    22
    Аре на бас!
    Теооо, педраса нещо се е разгневил. Язък че баща му е велик преводач.
  • 2
    21
    Еххх
    Милите, кокълчето е важно :) Там да си го гризкаме. Моментално се намеси някой дето е зависим от кокълчето. Впрочем, Богоев, баса на операта така и ми увисна с 90 лева дълг. Жив и здрав да е въпреки, че умря.
  • -3
    20
    Свиреп
    Пропуснах да кажа,че съм мазен чалга гей и си търся спонсор, че малко се изкарва с тролене в тоя сайт
  • -2
    19
    До Частник
    Единственият дълг, който ти имаш, боклук вмирисан, е към кварталния наркодилър и към хоремага, откъдето си купуваш пърцуцата
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари