Премиерът: Не съм спокоен

0
"Всеки ден ни е критичен, всяка минута ни е критична", каза Борисов.
"Всеки ден ни е критичен, всяка минута ни е критична", каза Борисов.

Строителството на стени и граници няма да решат проблема с бежанската криза, те само създават агресия. Това мнение изрази днес премиерът Бойко Борисов в Созопол където беше за откриване на новата пречиствателна станция. В същото време той допълни, че все пак огражденията, направни от България, помагат на граничарите да ограничат и насочат потоците.

"В сряда имаме извънреден съвет. Не е нищо добро това, за да кажа спокоен съм и да успокояваме хората. Положението с бежанците е трагедия. Бебета ги прехвърлят от ръце на ръце, бият се, агресията ескалира", отбеляза Борисов, цитиран от "Фокус".

Той отбеляза още, че България полага всички усилия да запазим тенденцията от последните дни за намаляване на миграционния натиск по границата. "Цяла нощ с Румяна Бъчварова и главния секретар, който съм пратил на границата, имаме непрекъсната връзка с турските колеги. Жандармерията и полицията държат бежанците на 40 км от границата и не ги пускат да влязат. Пускат само колите и камионите", посочи премиерът.

Пред журналисти по-късно в Ямбол пък той постави на първо място дипломацията като средство за спиране на натиска към България. "Полагаме огромни усилия и с гранична полиция, но на първо място с дипломацията и приятелските отношения, които имаме с Турция. И вчера им благодарих и днес в Созопол. Валията на Одрин, а и турското правителство разбира какво би ни причинила една такава вълна на нас. Благодаря й на президента Ердоган, вчера имаше среща с главния прокурор и съм му предал поздрави. Всеки ден ни е критичен, всяка минута ни е критична", каза Борисов.

Източник: Дневник
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари