Премиера на руския електрически автомобил "Atom"

0

Автомобилът "Atom" представлява важна стъпка в развитието на руската електромобилна индустрия

Москва беше свидетел на премиерата на руския електрически автомобил "Atom", който обещава да преодолее разстояние от около 500 километра с едно зареждане на батерията. Въпреки че в момента е представен само като прототип, масовото производство на автомобила ще започне в края на следващата година, а продажбите се очакват да стартират през 2025 г.

Инженерите на компанията работят в сътрудничество с китайски технологични партньори по разработването на платформата на автомобила, двигателите, батериите, управляващата електроника и софтуера. Представителите на марката отбелязват, че не създават просто електрически автомобил, а цяла "дигитална среда на нова мобилност".

"Atom" ще бъде построен върху собствена мащабируема платформа, която позволява производството на електрически автомобили със задвижване на всички колела. Въпреки това, серийните модели ще бъдат предлагани само със задно задвижване. За момента не се разкриват подробности за други варианти на автомобила.

Размерите на "Атом" са дължина 3995 мм, ширина 1780 мм и височина 1615 мм. Компанията обещава, че интериорът на автомобила ще бъде просторен като този на модели от С/Д-сегмента. Една от ключовите характеристики на модела са две врати, които се отварят една срещу друга и имат прибиращи се дръжки, а оформлението на автомобила не включва централен стълб.

Не се разкрива мощността на електродвигателите или точният капацитет на батериите, въпреки че предварителни данни указват, че те може да бъдат около 70 киловатчаса. От компанията само се споменава, че "Атом" ще има запас от мощност, която ще позволява изминаването на 500 километра с едно зареждане на батерията, а ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема около седем секунди.

През 2025 година, батериите за "Atom" ще започнат да се произвеждат в завод в Калининград. Също така, през същата година ще започнат и продажбите на самите автомобили. Въпреки това, все още не е ясно точно къде ще се извършва сглобяването на автомобилите в Русия.

Автомобилът "Atom" представлява важна стъпка в развитието на руската електромобилна индустрия и се очаква да предложи конкурентоспособна алтернатива на другите електрически автомобили на пазара. Със своите високи технически характеристики и обещанието за "дигитална среда на нова мобилност", "Atom" може да привлече вниманието на потенциалните клиенти и да помогне на Русия да утвърди позицията си в сферата на електромобилите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари