Премахнаха изоставени бетонни панели в квартал "Чародейка"

3
Тези бетонни конструкции са от 1986 година, когато са изграждани последните панелни блокове в квартала
Тези бетонни конструкции са от 1986 година, когато са изграждани последните панелни блокове в квартала

След повече от 30 години старите бетонни панели, използвани при изграждане на жилищни блокове, които стояха изоставени в междублоковото пространство в кв.“Чародейка“, вече са премахнати.

До тези действия се стигна след сигнал и публикация в Русе Медиа от 22 януари, когато подробно разказахме за безуспешните опити на гражданите да убедят предишните кметски администрации да се справят с проблема.

Тези бетонни конструкции са от 1986 г., когато са изграждани последните панелни блокове в кв.“Чародейка“. Въпросните 14 панела са били закупени за лични цели от бивш жител на квартала и престояваха с десетилетия в пространството между бл. 207 и бл. 208. Те не само загрозяваха района, но и притесняваха хората, тъй като липсва видимост при маневри с автомобилите и са място за събиране на клошари.

След сигнала на Русе Медиа общинската администрация е предприела мерки по издирване на собственика на панелите. Според наредбите му е било направено предписание да ги премахне, тъй като са върху терен общинска собственост. След изтичане на определения срок общината е в правото си да ги отстрани.

Собственикът е предпочел да се съобрази с предписанието и във вчерашния ден е предприел необходимите действия. Преместването и изнасянето на панелите се е оказало сложна задача, като е отнело цял ден. За работата са били използвани три крана, единият от които се е счупил, но операцията е приключила накрая успешно.

А хората от квартала се радват и благодарят на общинската администрация за реакцията и решаването на проблема, за който сигнализират повече от 30 години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари