Предстои битка за върха!

0
Днес "сините" бранят челната си позиция от преследвача Дунав!
Днес "сините" бранят челната си позиция от преследвача Дунав!

Директна битка за върха ще гледат зрителите на стадион "Георги Аспарухов" в късния следобед днес.

И докато феновете на Левски са гледали не един и два такива спора на терена на любимия си стадион, днес предстои малко по-нетрадиционен сблъсък от общоприетото. Защото "сините" ще бранят челната си позиция от преследвача... Дунав. 

Русенци са хитът на сезона до момента и въпреки че са новаци, играят страхотно и съвсем доскоро бяха дори лидери. Сега обаче ще трябва да защитят претенциите си не къде да е, а на един от най-негостоприемните стадиони в България срещу отбор, който се намира в добра форма. 

"Сините" от София започнаха тромаво сезона с две ремита, но от тогава са в страхотна форма от шест поредни успеха. Това им помогна не просто да отвоюват върха, но и да са на три точки пред днешния си съперник. А какъв по-удобен шанс за момчетата на Люпко Петрович да се откъснат с по-голяма преднина от победа в директния сблъсък на "Герена". 

Освен това, евентуални три точки днес биха били страхотен психологически допинг за левскарите преди мача с ЦСКА-София от следващия кръг. Плюс за Петрович е още, че ще може да разчита на всичките си играчи, което му се случва за първи път от началото на сезона. Единственият с контузия е младият защитник Деян Иванов, но за него е ясно, че тази година няма да играе футбол

Без особени проблеми около състава е и старши треньорът на русенци Веселин Великов, така че мачът на "Герена" се очертава като особено вълнуващ. Още повече, че това ще е първа шампионатна битка между тези съперници за последния четвърт век. За последно те се срещнаха на 25 май 1991 г., а Левски победи комфортно с 2:0, като впоследствие Дунав изпадна. 

Източник: GONG.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари