Представители на САЩ: Ще помагаме на България в енергетиката

0
Вашингтон и София обсъждат нови ядрени блокове в Козлодуй
Вашингтон и София обсъждат нови ядрени блокове в Козлодуй

Вашингтон и София обсъждат нови ядрени блокове в Козлодуй

Това заявиха заместник-държавният секретар по международната търговия на САЩ Даян Фарел и главният секретар на Департамента по сигурност Ан Газнер пред NOVA.

Двете представителки на американската администрация отговаряха на журналистически въпроси след срещите си в Брюксел, които бяха продължение на разговорите между блока и САЩ по темата за общите търговски интереси.

По думите на Даян Фарел, САЩ са помогнали на страната ни във времето, в което „Газпром експорт” спря доставките на природен газ до страната ни, като са свързали родното правителство с производители на суровината в САЩ. Предстоят още проекти.

Искам да отбележа, че работим с България по отношение на ядрената енергия, по диверсификацията на доставките на ядрено гориво и по потенциално изграждане на нови реактори, за да ѝ помогнем с нейните енергийни доставки. Всъщност, точно преди COVID кризата, едно от последните ми пътувания беше до България, за да говоря по тези въпроси с българското правителство. София е близък приятел на Вашингтон и ние работим, за да отговорим на нейните енергийни нужди във всички области" , заяви Газнър.

Представителите на американската администрация подчертаха, че САЩ остават отдадени на укрепването не само на енергийното партньорство, но и на признаването на предизвикателствата, пред които е изправена Европа като „толкова важен и доверен партньор на САЩ”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    сащ са терористи
    Всъщност това са сащнически узурпатори и колонизатори, а не помагачи! сащници, вие сте 52 пола, но всичките ви полове са паразитни като цялата ви нация - паразитна! Вие сте Гоа'улди!
  • 5
    1
    робин худ
    Като ни ограбвате с още няколко веца ли боклуци мръсни
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари