Председателят на КЗП: Често се рекламират хотели, които се оказват къщи за гости

0
Иван Френкев със съвети как да се предпазим от нелоялни търговци
Иван Френкев със съвети как да се предпазим от нелоялни търговци Видео: NOVA

Иван Френкев със съвети как да се предпазим от нелоялни търговци

Най-честите измами през новия летен сезон са свързани с нелоялни търговски практики. Много от търговците използват интернет да рекламират търговски обект като хотел 2 звезди, а всъщност се оказва, че става въпрос за къща за гости. Това предупреди председателят на Комисията за защита на потребителите Иван Френкев в ефира на „Събуди се”.

По този начин потребителят е заблуден и когато пристигне на мястото и установи, че е излъган, вече подава сигнал към нас. Препоръчваме още преди да отидете в конкретния хотел да съберете възможно най-много информация за обекта. На сайта на Министерството на туризма има информация какво да очаквате от всяка от категория хотел”, поясни Френкев.

От началото на година по Закона за туризма са направени 1647 проверки и са издадени 103 акта за установени нарушения. КЗП има и гореща линия за потребители. Телефоните са обявени на сайта на комисията.

В случай, че вече е направено плащане, изисквайте документ, за да може да направите рекламация, ако е необходимо”, поясни председателят на комисията.

По думите му тази година все още не са получени сигнали за дублирани резервации и липса на хигиена в обекти по морето.

Към днешна дата са направени 83 проверки в хотели и заведения за наличие на фалшив алкохол.

В нашата програма за лято 2022 най-приоритетни са обектите, в които е имало нарушения предишни години”, заключи председателят на КЗП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари