Три компании от Русе са готови да се включат в битката с коронавируса

0
Биха финансирали закупуването на необходимата за обдишване апаратура
Биха финансирали закупуването на необходимата за обдишване апаратура

Представители на фирмите „Булмаркет ДМ“ ООД, „Мегахим“ АД и „Приста Ойл“ изразиха готовност да финансират закупуването на необходимата за обдишване апаратура, необходима в Русе за противодействие на заразата от COVID-19.

Това стана ясно по време на среща на кмета Пенчо Милков с директорите на най-големите лечебни заведения и лаборатории в града, както и с представители на бизнеса. 

Пътеката за лечение на евентуални заболели от COVID-19 в Община Русе, както и нуждата от закупуване на апарати за механична вентилация, бяха сред важните теми в срещата

На срещата стана ясно, че схемата за лечение следва да бъде съгласувана и официално утвърдена утре на заседание на Областния кризисен щаб. Директорът на дирекция „Обществен ред и сигурност“ в Община Русе Спасимир Димитров обобщи ситуацията в България до момента и представи своите анализи за бъдещото разпространение на коронавируса.

В условията на извънредно положение бизнесът е готов да помогне за противодействие на заразата. Това обявиха изявени предприемачи от Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Клаксонът е измислен да спира катастрофи. Пoлзва се и при сватби, но тогава вече е късно.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари