Празник на греяната ракия в село Бабово

1

„Празникът в Бабово има потенциал да стане фестивал, известен в цялата страна. Вложили сте големи усилия и резултатите вече са налице“, каза в приветствието си евродепутатът от групата на ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков по време на откриването на четвъртия фолклорен празник „Греяна ракия и зелева чорба от старовремска софра”.

Негови организатори са Народно читалище ”Никола Й. Вапцаров 1927 г.” и Кметство Бабово. Той се проведе пред читалището в центъра на селото от Община Сливо поле. Въпреки студеното време, много хора от региона се събраха, за да се веселят на открито.

Празникът с всяка година става все по -добър“, каза кметът на Община Сливо поле Валентин Атанасов, който изрази своята подкрепа и благодарност към организаторите в лицето на кмета Пламен Пенков, Пепа Стоянова, Тодорка Николова и всички други, които са им помогнали за случването му.

Заедно с народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев, Светлана Ангелова и Андриан Райков, г-н Новаков разгледа щандовете на различните населени места. По време на празника се проведоха тематичните конкурси: “Най-блага греяна ракия”,, “Най– вкусна зелева чорба”, “Най-автентична старовремска софра” и “Най-напет юнак”. Гостите видяха демонстрацията на т. нар. „Юнашки тиган“. Много музика, песни, танци и изненади съпътстват събитието през целия ден.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари