ПП-ДБ ще събират коалиция "Анти Пеевски"

0
Христо Иванов: На избирателите предлагаме да спрем Пеевски, да "презареди" влиянието си
Христо Иванов: На избирателите предлагаме да спрем Пеевски, да "презареди" влиянието си Снимка: "Демократична България"

Христо Иванов: На избирателите предлагаме да спрем Пеевски, да "презареди" влиянието си

Предизборната стратегия на ПП-ДБ ще бъде концентрирана в търсене на коалиция "Анти Пеевски" стана ясно от думите на съпредседателя на ДБ Христо Иванов в "Неделя 150" по БНР, пише вестник Сега.

"Нашата цел е да спрем Пеевски да презареди своето влияние в прокуратурата, службите, съдебната власт и регулаторите. Това е целта на ПП-ДБ и това предлагаме на избирателите", каза Иванов. „Това е фундаменталният въпрос за функционирането на републиката. Това е връщане на Империята на страха. Следващото издание на тази система ще бъде много по-брутално от 2017 година“, предупреди Иванов.

"Пеевски е абсолютното зло" каза преди 10 дни бившият премиер академик Николай Денков в интервю за "Файненшъл таймс".

Тази седмица пред "Свободна Европа" Денков влезе в детайли, като разказа, че още в началото на съвместното управление на ПП-ДБ с ГЕРБ при всеки опит за среща Бойко Борисов той се явявал заедно с Делян Пеевски. Денков дори казал на Мария Габриел, че не е редно Пеевски да бъде постоянно с Борисов. След час му се обадил лидерът на ГЕРБ да му държи сметка защото говори така.

На въпрос към Христо Иванов в БНР, защо след като сега съпредседателят на ДПС Делян Пеевски е толкова критикуван, ПП-ДБ е работила с неговата партия в изминалите месеци, Иванов отговори: "ДПС даваше знаци, че не иска повече да е проблем, а иска да е част от решението. Това стана при Мустафа Карадайъ, при друго ръководство. Затова бяхме готови да обсъждаме с тях отделни реформи, част от нашата програма. Когато стана ясно, че Пеевски иска да получи право да определя състава на органите на съдебната власт, да има мнозинства в регулаторите, да си запази контрола в тях, чрез мнозинства, които създава, се стигна до разрива".

Като основна цел на ПП-ДБ след изборите Христо Иванов посочи спирането на стремежа на Пеевски да удържи статуквото и "да презареди своето влияние в прокуратурата, съдебната власт, регулаторите и службите". И уточни, че дали биха си сътрудничели с ГЕРБ зависи от тяхното отношение към съпредседателя на ДПС. "ГЕРБ трябва да се определи какво ще прави. ГЕРБ трябва да решат накъде ще тръгват, дали ще са с Пеевски, който се явява, като съпредседател на ГЕРБ и къде ще седят. Пеевски им провежда оперативки, присъства на събрания на Изпълнителната им комисия, привиква ги", допълни Иванов. Той обяви, че в преследването на основната си цел ще търсят разговори с всички политически сили и не изключи разговори с БСП и ИТН.

В БНТ Ивайло Мирчев от Да, БГ каза, че се вижда договорка между Пеевски, президента и и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов в правителството. "Радев отказа да назначи друг външен министър и да смени министъра на земеделието, но в консултациите Радев каза, че не може да се меси кои да бъдат министрите вътре, а сега се оказа, че може. Когато ние индикирахме, че вътрешният министър е проблем за честността на изборите, Радев каза, че не може да се меси, сега Радев каза - не, няма да сменя външния министър. Оказа се, че президентът има влияние, но не иска да го прилага, което означава, че има договорка между Радев, Пеевски и главния прокурор", каза Ивайло Мирчев.

В пространно интервю за предаването на Сашо Диков бившият премиер и съпредседател на "Продължаваме промяната" Кирил Петков разказа любопитни случки от задкулисието в държавата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    ха, ха
    Новата опарка за балъците ще е „антипеевски“ старата опорка „антибоко“ се износи! Как е балъчетата ми, клъвнахте ли пак?!?
  • 2
    3
    ...
    Устата ти смърди на кура му, но сега пак лъжете хората. Търсиш нови глупаци за да си налееш процентите пак при него.
  • -1
    2
    ???
    Иванов, какво стана с Росенец?...
  • 7
    1
    Бранимир
    Тогава някаква нелепа шега нали? Ще правят коалиция "анти-пеевски", точно тези които се съюзиха с него....Това не е държава, това не в политика а много скъпо платен цирк...само дето не развеселява публиката....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари