Пожарна кола изгоря край Лом

0
Огнеборците не успели да измъкнат колата си от пламъците
Огнеборците не успели да измъкнат колата си от пламъците Снимка: Любомир Йорданов / Архив

Пожарна кола изгоря край Лом през април, след като двигателят изгасна.

Автомобил на Противопожарната служба пламна и изгоря в огън, избухнал край монтанско село. Огнеборците не успели да измъкнат колата си от пламъците, но спасили от изпепеляване част от селото, съобщиха от Областната дирекция на полицията.

Инцидентът е станал в неделя следобед край село Громшин - на 30 км от Монтана. Към 15.30 ч. в службата за противопожарна безопасност получили сигнал за горящи треви край селото и към мястото заминал автомобил ЗИЛ с трима огнеборци. Служителите започнали гасене на пожара, който напредвал към крайните къщи на селото, но внезапно ЗИЛ-ът, управляван от Цветан Д., хлътнал в стара силажна яма и двигателят му угаснал. Опитите на униформените да извадят колата от дупката не успели, пламъците обхванали машината и тя изгоряла.

На помощ на екипа спешно пристигнали още три противопожарни автомобила с 8 служитили, които успели да потушат пламъците. Изгорели около 200 дка треви и стърнище. Пожарникарите обаче успели да спасят 10 къщи, ферма, склад с фураж, 2500 бали сено, 130 овце, 15 тона жито и 5 земеделски машини.

Причините за избухването на огненото бедствие все още се изясняват. Това е втората пожарна кола в област Монтана, която изгаря при пожар тази година. През април при гасене на сухи треви край Лом двигателят на ново "Ивеко" изгасна и огънят унищожи автомобила. Вълната от огнени бедствия, обхванала региона в летните месеци, не спира. Само в неделя в област Монтана са гасени 16 пожара.

Източник: Вестник Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари