Пожар, предизвикан от късо съединение, стигна до гората край село Николово

0
Бездомници подпалиха пожар в стая в неизползваема сграда на бивше общежитие в Русе
Бездомници подпалиха пожар в стая в неизползваема сграда на бивше общежитие в Русе Снимка: архив

13 сигнала за произшествия и инциденти са наложили намесата на дежурните екипи през почивните дни.

В събота, от 12:09 до 14:50 ч., служители на РСПБЗН – Ветово с два автомобила са пратени да гасят запалване в сметището в гр. Сеново. Горели са отпадъци на голяма площ, но пожарът е бил локализиран.

По-късно, между 12:48 и 13:55 ч., екип на Втора РСПБЗН е потушил запалване в сухи треви и храсти на площ от около 1600 кв.м в с. Николово. Произшествието е възникнало в частен двор в който е имало поставени фотоволтаични панели. Огънят е бил стигнал и до близка гора. Причината за пожара е станало късо съединение в един от свързващите проводници към трафопост.

Същия следобед, за времето от 14:36 до 15:15 ч., пожарникари от Втора РСПБЗН –Русе са пратени да гасят стая в неизползваема сграда на бивше общежитие на ул. Тулча в Русе. При инцидента не е имало пострадали. По данни на живущи в съседство, помещението е било обитавано от бездомници.

Още три произшествие са посетили в събота пожарникарите - в 13:04 часа ветовските огнеборци са пратени на пожар в сухи треви и храсти на площ от около 9000 кв.м на улица в гр. Ветово. Произшествието е ликвидирано без щети.

В 15:21 ч. един екип от РСПБЗН – Бяла е пратен да гаси също запалване в сухи треви и храсти без щети /на площ от около 800 кв.м/ в гр. Борово. От 15:21 до 16:40 ч. от РСПБЗН – Бяла е гасил и запален контейнер в гр. Борово.

В неделя огнеборците са гасили 5 пожара в сухи треви, храсти и отпадъци - в гр. Сливо поле; в Русе в местността „Пухлево дере“; в гр. Борово; в с.Черешово; и в гробищен парк "Басарбово", като те са ликвидирани без щети. Вчера, от 16:46 часа до 21:15 часа, екип от РСПБЗН-Ветово е участвал при ликвидиране възникнало горене на стърнище в района на с.Кривня – местност „Бъзовец“. Горенето е ликвидирано на площ около 60 0000 кв.м.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Девизът на ергена:
"По-добре само мляко в хладилника, отколкото крава в кухнята."

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари