Пожар в апартамент в квартал "Дружба"

0
Живущият в апартамента мъж е заспал с цигара в леглото
Живущият в апартамента мъж е заспал с цигара в леглото Снимка: Кис 13 / архив

През последните три денонощия екипите на РДПБЗН – Русе са излизали над 60 пъти по сигнали за инциденти.

Произшествията са били предимно пожари в сухи треви, храсти, както и запалени отпадъци при почистване на имоти или в контейнери за смет, при които не са нанесени материални щети. 

Само за последното денонощие пожарникарите са гасили 22 такива произшествия, възникнали в гробищния парк в с. Пиргово; в района на автополигона до ДЗС-Русе; в с. Кацелово и с. Кошов;  в кв. Освобождение в гр. Бяла; в с. Юделник; след разклона от главен път І-5 към с. Мечка; в с. Полско Косово; с. Борисово; в гр. Ветово; с. Червен; кв. Сливица в гр. Сливо поле; с. Караманово и с. Ценово; в с. Батишница; кв. Средна кула в Русе; до стопански двор в с. Кошарна; в с. Сандрово.

Вчера в 16:37 часа екип от Втора РСПБЗН – Русе е пратен в района на полигона до ДЗС-Русе по сигнал за пожар в лек автомобил „BMW 320“ и в сухи треви и храсти на площ от 11000 кв.м. Автомобилът е бил напълно унищожен от огъня. Според водача, при навлизане в полигона нещо е започнало да гори под колата.

В петък екипи на пожарната от Сливо поле и Русе са гасили в с. Ряхово пожар в дървен гараж и покрив на стопанска постройка. Запалването е тръгнало, заради небрежно боравене с открит огън - запалени отпадъци при почистване на градина. Вследствие на силния вятър горенето се е разпространило бързо и е обхванало дървения гараж на площ около 20 m2 и покрив на друга постройка на площ около 10 m2. Пострадали хора няма. При подобни обстоятелства в събота следобед е възникнал пожар в стопанска постройка в с. Новград. Екип на РСПБЗН – Бяла е загасил пожара на площ от около 35 кв. м. Произшествието е възникнало заради оставен без надзор запален огън, който е обхванал съседен двор и стопанска постройка към къща.

По-миналата нощ,  за времето от 00:22 до 03:35 часа, екипи от Втора РСПБЗН са пратени в гр. Мартен, за да гасят купа от запалени горими материали (слама, палети, клони, хартиени рула и др.) на ул. Любен Каравелов. Купата е била събрана за отбелязване на празника в града в неделя, но според подалите сигнала местен жител в нетрезво състояние бил „подранил“, като предизвикал запалването, извън създадената организация. Горенето е ликвидирано на площ около 100 m2 с помощта на 24 000 литра вода.

Малко по-късно, в нощта срещу неделя, в 04:47 часа е постъпил сигнал за възникнало горене в апартамент на 5 етаж в блок 6 в русенския квартал „Дружба“. Пратени са два екипа от Първа РСПБЗН. На място пожарникарите са установили, че запалването е било в одеяло, което е открито и загасено от тях на терасата на жилището. Предполага се, че живущия в апартамента мъж е заспал с цигара в леглото. Мъжът е бил прегледан от екип на ЦСМП и е освободен за домашно лечение.  

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари