Огнеборците в Русенско имаха натоварен уикенд

1
Пожарникарите реагираха на 16 сигнала - гасиха пожари, вадиха заклещено в люлка дете, смъкваха котка от дърво
Пожарникарите реагираха на 16 сигнала - гасиха пожари, вадиха заклещено в люлка дете, смъкваха котка от дърво

Пожарникарите реагираха на 16 сигнала - гасиха пожари, вадиха заклещено в люлка дете, смъкваха котка от дърво

За изминалите две денонощия дежурните екипи на РДПБЗН – Русе са реагирали на 16 сигнала.

Пожарникарите са гасили запалвания в сухи треви и храсти, без нанесени щети, на адреси в: гр. Сеново; с. Караманово; с. Кацелово; и в гр. Борово. Запалени отпадъци в контейнери са наложили намесата на противопожарните екипи в Русе на ул. Слави Шкаров; на ул. Св. Димитър Басарбовски; ул. Петрохан; а в с. Басарбово на ул. Васил Левски.

Екипи на дирекцията са имали и няколко сигнала за оказване на помощ. На 23 март, за времето от 15:06 до 15:50 часа, служители от ССОД - Русе са изпратени на сигнал за заклещено дете на люлка, намираща се на детска площадка в русенския кв. „Дружба - 1‘‘. На място е установено заклещено по-голямо дете, влязло в бебешка люлка. Наложило се е люлката да бъде срязана за да се освободят крачетата на детето.

Вчера между 11:28 и 13:05 часа екип от ССОД – Русе е участвал в операция по спасяване на котка от дърво в Русе, заедно с представители на общинския приют за животни, като за целта е използвана автовишка.

Също вчера, между 18:01 и 20:05 часа, екип на Втора РСПБЗН е изпратен на мястото на катастрофата между два леки автомобила на пътя за с. Николово. Пожарникарите са съдействали за обезопасяване на мястото на инцидента и за премахването на едно от превозните средства от пътя.

Вчера огнеборците са потушили пожар в сухи треви и борови дървета в района на с. Кран Върбовка. Екипите от РСПБЗН – Две могили и Първа РСПБЗН – Русе са работили там за времето от 15:38 до 21:15 часа. Пожарът се е развил в борова гора, на място обособено за сечище, като е обхванал около 10 декара сухи листа и клони и над 20 бр. купчини от по 2-4 куб. дървесни трупи, като малка част от тях са били слабо засегнати от огъня. Спасени са голяма част от трупите, които са попаднали в огнището на пожара както и останалата част от сечището, което се разпростира на площ от над 60 дка. В гасенето са участвали и служители от горско стопанство в гр. Бяла. Причината за възникване на пожара се изяснява.

Миналата вечер, след сигнал в 17:17 часа, екип от Първа РСПБЗН е загасил запалено сухо дърво на бул. Цар Освободител в Русе.

Подобен сигнал в с. Ценово е вдигнал на крак екип на РСПБЗН – Бяла в 20:59 часа снощи. При отиване на адреса е изяснено, че захранващ кабел от електрическата мрежа на селото, преминава през клоните на дървото и вероятно вследствие на силния вятър е възникнало окъсяване. Екипът е останал на дежурство до идване на авариен екип от електроразпределителното дружество.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари