Слънчев вторник с температури до 27°

0
В сряда и четвъртък слънчевото време ще се задържи
В сряда и четвъртък слънчевото време ще се задържи

След обяд ще има краткотрайни валежи на отделни места

До полунощ явленията ще спрат и през нощта ще преобладава ясно време.

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и слабо ще се понижи, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Утре преди обяд ще бъде предимно слънчево, с по-значителна облачност над източните райони, но почти без валеж. Около и след обяд ще се развива купеста, главно в Южна България и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 22° и 27°, в София - около 22°.

По Черноморието облачността ще бъде променлива, по-често значителна и на места ще превали, след обяд е възможно и да прегърми. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 18°-21°.

Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините сутринта ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, в отделни райони - придружени с гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 8°.

В сряда и четвъртък ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. В сряда, главно в планинските райони в Западна България, в четвъртък на повече места в западната половина от страната и в отделни райони на изток, ще превали и прегърми. Вятърът в сряда за кратко ще е от юг, слаб, в четвъртък отново ще е от североизток, слаб до умерен. Дневните температури ще се повишат още малко и максималните ще са предимно между 23° и 28°, по-ниски по Черноморието.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари