Повдигнаха обвинение на Криштоф Марек

0
Убийството е извършено със законно притежаван пистолет
Убийството е извършено със законно притежаван пистолет

Убийството е извършено със законно притежаван пистолет.

Властите в Чикаго повдигнаха обвинения на 66-годишния Криштоф Марек за петорното убийство през уикенда. Три от жертвите на тежкото престъпление са български граждани, предаде БНР.

Марек е пенсиониран строителен работник,който в събота вечер в квартал „Дънинг” на „Уест Ирвинг Парк Роуд”, застреля с пистолет 5 души в сградата, където живеел от 15 години. Три от жертвите са българско семейство, които са вечеряли в дома си. 65-годишната Искра Попова и 45-годишният й син Ивайло Попов са от Габрово, а снахата Цветанка Костадинова е от София. С тях е бил и 61-годишният американец Дейвид, който също е сред застреляните. На по-горния етаж на сградата, тежко ранена беше и 53-годишната Йоланта Тополска, която почина в болница ден след като бе простреляна.

Криштоф Марек е извършил убийствата със законно притежаван пистолет. Съседите му го описват като конфликтен човек, не можещ да контролира яда си. Като вероятна причина за постъпката му e финансов натиск, на който може би е бил подложен в последните дни, тъй като е имал сериозни проблеми с парите и опасност да изгуби жилището си. Бил е отстранен и от ръководството на жилищната асоциация в блока, където е живеел. Планирано е Марек да се яви в съда тази нощ българско време или във вторник.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари