Постоянно задържане на циганина от Бяла

0
Мъжът е задържан за 72 часа, като предстои внасяне на искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража"
Мъжът е задържан за 72 часа, като предстои внасяне на искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража"

Прокуратурата иска постоянно задържане на 32-годишния мъж от инцидента в Бяла, Русенско.

В Районната прокуратура в Бяла е образувано досъдебно производство по чл. 129, ал 1 от Наказателния кодекс по повод на инцидента от 8 юли /събота/, при който пострада 18-годишен младеж. Това съобщиха от прокуратурата.

Повдигнато е обвинение срещу 32-годишния В.М. /неосъждан/ за това, че около 5,50 часа в събота сутринта в центъра на Бяла е причинил средна телесна повреда на 18-годишния А. А..

Мъжът е задържан за 72 часа, като предстои внасяне на искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража".

От събраните до момента доказателства е установено, че В. М. е нанесъл удар с ръка в главата на А. А., при който момчето пада и си удря главата в тротоарните плочки. Свидетели сочат, че е имало опит за удар с бирена бутилка, но той е бил предотвратен.

Още същия ден са извършени разпити пред съдия. Назначени са експертизи. Иззети са видеоматериали от всички камери по пътя от дискотеката до мястото на инцидента. Провеждат се оперативно-издирвателни мероприятия за установяване на още свидетели.

Заради инцидента снощи в Бяла бе организиран мирен протест.

Д-р Йосиф Новаков, заместник-председател на Съвета на директорите на УМБАЛ, заяви тази сутрин, че състоянието на момчето е много тежко. Той има счупване на основата на черепа, с кръвоизливи около мозъчните обвивки. Настанено е в интензивното отделение за лечение и получава всички необходими грижи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари