Съдят шофьор, причинил катастрофа на пътя Русе - Бяла

0
Тежкият инцидент с един загинал и двама ранени е станал на 07.05.2017 г.
Тежкият инцидент с един загинал и двама ранени е станал на 07.05.2017 г. Видео: bTV

Окръжна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу шофьор, нарушил правилата за движение по пътищата и причинил катастрофа с един загинал и ранени.

Обвинението срещу И. Б. е за това, че на 07.05.2017 г. на първокласен път гр. Русе – гр. В. Търново, в землището на гр. Бяла, при управление на лек автомобил „Опел Вектра“, нарушил правилата за движение по пътищата, като не контролирал непрекъснато пътното превозно средство, което управлява, при избиране на скоростта на движението не се съобразил с атмосферните условия, за да бъде в състояние да спре пред всяко предвидимо препятствие и по непредпазливост причинил смъртта на А. А и средна телесна повреда на В. М. и на Н. М. - престъпление по чл. 343 ал. 4 вр. ал. 3 б. „б“ вр. ал. 1 вр. чл. 342 от НК.

На 07.05.017 г. обвиняемият управлявал лек автомобил „Опел Вектра“ в района на пътя Бяла - Русе. Заедно с него пътувала съпругата му С. Б.

При навлизането си в завой, обвиняемият преминал от дясната в средната пътна лента и ускорил скоростта до 96,8 км/ч. По същото време в обратна посока се движил л.а. „Фиат Улисе“, управляван от А. А. В този автомобил пътували пострадалите В. М. и Н. М. След него, със същата скорост от 52,5 км/ч. се движил л.а. „Волво ХЦ 90“. Пътят бил мокър и хлъзгав от дъжда, а скоростта на движение, с която обвиняемият управлявал автомобила си била твърде висока и не била съобразена с конкретните пътни условия. Поради това, той загубил контрол върху управлението и автомобилът „Опел Вектра“ се отклонил наляво, изцяло навлязъл в лявата пътна лента и продължил да се движи в нея, право срещу автомобила „Фиат Улисе“, управляван от А. А., Шофьорът виждайки това отклонил „Фиат“-а наляво, като предните гуми навлезели в левия пътен банкет. Независимо от това между двата автомобила „Опел Вектра“ и „Фиат Улисе“ възникнал челен удар. Вследствие на този удар водачът на автомобила А. А. и пътуващите в него получили различи наранявания.

Пътуващият зад фиата шофьор на „Волво Х 90“ веднага задействал спирачната уредба, но поради мокрия път, автомобилът поднесъл, отклонил се, също навлязъл в средната лента за движение, като възникнал втори силен удар между л.а. „Опел Вектра“ и предната лява част на л.а. „Волво“.

Пострадалите от катастрофата били откарани в „УМАБЛ Канев“ АД, където А. А. въпреки проведеното лечение починал.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари