Полша започна изграждането на електронна ограда по границата с Русия

2
Това ще бъде бариера без прецедент в своята модерност, заяви министърът на вътрешните работи на страната
Това ще бъде бариера без прецедент в своята модерност, заяви министърът на вътрешните работи на страната Снимка: Michal Kosc / AP / DPA/ picture alliance / архив

Това ще бъде бариера без прецедент в своята модерност, заяви министърът на вътрешните работи на страната

Полша започна изграждането на електронна ограда на границата с Калининградска област на Русия. Това обяви министърът на вътрешните работи на страната Мариуш Камински пред репортери, предават РИА Новости и агенция "Фокус".

"Днес започнаха конкретни изкопни работи по изграждането на електронна ограда на полско-руската граница, т.е.на границата с Калининградска област“, ​​поясни Камински.

"Това ще бъде бариера без прецедент в своята модерност. Ще има много камери за дневно и нощно виждане, датчици за движение, както и пълен мониторинг на всичко, което се прави по границата с Русия“, допълни министърът.

По думите му строителството на бариерата ще приключи през есента на тази година.

"Сигурен съм, че това ще бъде най-добре защитената граница на Европейския съюз“, категоричен бе Камински.

Агенцията припомня, че по-рано полските военни изградиха ограда от три реда бодлива тел с височина 2,5 метра и ширина три метра на границата с Русия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    6
    до 5
    ами като е толкова супер дупер, що не влезе в украйна и натири рашките обратно?!? Или не е толкова супер дупер?!?
  • -4
    5
    До 3
    А бе тъпунгер, Знаеш ли ,че Полша е въоръжена до зъби с най модерните постижения на военна техника от САЩ ,Англия и Германия ! Русия е напълно разпаднала се и изгнила държава ! А ти живееш още с конгресите на КПСС ! Па не измряхте бе АБПФК !
  • 6
    4
    леле...
    Тъкмо помислих, че изграждат ограда на границата с украйна или вътрешна в украйна между източна и западна, че след изказванията на зеления не се знае къде точно е границата..... А то било към Калининград - от където никой няма и да се опитва да преминава 🤣🤣🤣. Ноооо трябва да се демонстрира "твърдост"...
  • 10
    3
    А-хаааа!
    Интересно, а дали тази „електронна“ може да спре руските танкове, самолети и ракети? За един приятел питам!
  • 6
    2
    ...
    Каква е разликата между механична, електрическа и електронна ограда? Механическа е тогава, която те спира физически да преминеш. Електрическа е, когато ... А електронна ще е, ако някаква електроника изчисли, че не си преминал през нея. Благодаря за мисловното упражнение, но пак не съм сигурен за каква ограда става дума в статията.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари