Полша обмисля по-голямо участие в ядреното възпиране в НАТО

1
Това заяви висши съветник по сигурността
Това заяви висши съветник по сигурността Снимка: EPA/Darek Delmanowicz

Това заяви висш съветник по сигурността

Полша обмисля по-голямо участие в ядреното възпиране в НАТО, макар че не би приела ядрени оръжия на своя земя, заяви висш съветник по сигурността, цитиран от ДПА и БТА.

Полша би могла да бъде готова да увеличи своето участие и сътрудничество в рамката на НАТО за ядрено възпиране и да поеме отговорности, но разполагането на ядрени оръжия е нещо различно“, каза в интервю за агенцията Яцек Севера, съветник по сигурността на полския президент Анджей Дуда.

Той направи изказването, след като преди няколко дни руският президент Владимир Путин обяви планове за разполагане на ядрени оръжия в Беларус, която има обща граница с Полша.

САЩ от десетилетия имат разположени ядрени оръжия в няколко европейски държави, включително Германия.

Разполагането на американски ядрени оръжия в съюзнически страни е известно в терминологията на НАТО като „ядрено споделяне“.

Участието на Полша в ядреното споделяне досега е било ограничено до консултации като включване в строго секретни срещи на групата на НАТО за ядрено планиране.

През октомври полският президент Анджей Дуда изрази интерес към по-голямо участие на страната му в ядреното възпиране в НАТО.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    6
    страшна дискусия
    липсват аргументи, караме с ругатни! ниво та дрънка!
  • 2
    5
    Пепи
    А бе 4 ,ти карта на Европа виждал ли си свиня неграмотна ?
  • 1
    4
    до 2
    Че аз какво казах? Казах, че поляците няма да мирясат, а Чехия и Словакия ще имат излаз на море!:) Мухльо си ти, лайно краварско!:)
  • 2
    3
    до 2
    има такава професия - поляк! като са толкова напатили от сталин и компания, що не върнат земите дадени им от сталин след всв, или взетия от чехите тешин в навечерието на всв?!?
  • 4
    2
    До 1
    А бе мухъл, комунистически ! Поляците се чувстват застрашени от новия Хитлер (Путин ) ! Вече дават около 10% за въоръжаване и няма да се спрат ,докато не си гарантират съществуване, далеч от простотията на СССР . Те не понасят нищо руско ! Напатили са се от руската дивотия и няма да престанат да мразят руския комунизъм ,до тогава докато Русия не стане НОРМАЛНА ДЪРЖАВА ! Докато е като Сев. КОРЕЯ - НЕ !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари