Путин прогнозира разпадането на световната сигурност

0
Руският президент коментира премахването на ракетите от студената война
Руският президент коментира премахването на ракетите от студената война

Руският президент коментира премахването на ракетите от студената война.

"Оттеглянето на САЩ от Договора за премахване на ракети с малък и среден обсег на действие (INF) ще има най-сериозните последици за международната сигурност". За това предупреди Владимир Путин, съобщава РИА Новости. Според руския президент такъв ход от Вашингтон може да доведе до срив на цялата сигурност.

Припомняме, че на 4-ти декември САЩ се оттеглиха за 60 дни от договора с Русия за премахването на ядрените ракети със среден и малък обсег в Европа. Това съобщи държавният секретар на САЩ Майк Помпейо след края на среща на външните министри от НАТО в Брюксел.

Той отбеляза тогава, че това е срок, в който Русия може да се върне към изпълнението на договора от 1987 година. По неговите думи Москва е развивала от началото на века новата ракетна система, която е в нарушение на договора и е отричала за това до миналата есен, когато Вашингтон е обявил наименованието на ракетната система.

"Руските ракети са пряка заплаха за Европа. Проявихме крайно търпение Русия да се върне към споразумението. В тези 60 дни няма да разполагаме нови ракети. Руснаците нямаха никакво намерение досега да се съобразят с многократните ни предупреждения", добави Помпейо. Тази неделя Русия изрази готовност за "открит и конкретен диалог" със Съединените щати по Договора за ликвидиране на ракетите със среден обсег от времето на студената война.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари