Полша дава своите МиГ-29 на САЩ

1
Полското правителство обяви тази вечер, че е готово веднага и безплатно да предостави своите изтребители МиГ-29 на САЩ
Полското правителство обяви тази вечер, че е готово веднага и безплатно да предостави своите изтребители МиГ-29 на САЩ Снимка: БГНЕС / Архив

Вашингтон обяви, че търси изтребители за Украйна

Полското правителство обяви тази вечер, че е готово веднага и безплатно да предостави своите изтребители МиГ-29 на САЩ, съобщи bTV.

 Официалната информация дойде два дни, след като американският секретар Антъни Блинкен обяви, че Вашингтон „активно търси“ варианти Украйна да бъде снабдена с нови бойни самолети, за да може да отбранява небето си от Русия.

„В същото време, Полша официално изисква от САЩ да ни предостави употребявани самолети със съответните оперативни възможности. Полша е готова незабавно да обсъди условията по закупуването им“, пишат от Варшава.

И допълват: „Полското правителство настоява другите съюзници от НАТО, които притежават МиГ-29, да направят същото“.

Сред тях е България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    4
    Браво на Полша
    Браво на поляите. Изиграха брилянтно този ход. Предоставиха на американците самолетите, които украинците се нуждаят спешно. Нали САЩ призоваваха за това. Но Варшава явно помни разрушенията от войните. Европа помни разрушените си градове. За 200 година американците са бомбардирани само един път - Пърл Хабрър, и ореваха света. Стига ни вземат за пушечно месо и да водят войните си в Европа. И посе оня перхидроления, предния им президент да казва, че като искаме да ни защитават, да си плащаме. Айде сега янки, вие сте на ход. Полша ви предоставя всичките си руски самолети. Но поляците ви хванаха по бели гащи и ви изненадаха. Сега сте объркани и не знаете какво да направите. Целият свят ще разбере демагогията ви. И това, че смятате европейците за втора ръка. Какво ще кажеш Херо Мустафа?? Нещо мълчиш. Както и цялата администрация в САЩ. Браво на Анджей Дуда, браво на Матеуш Муравецки. Дипломация от висша класа. Първият губещ от войната е ясен - американската политика към Европа. Крайно време е да си направим наша, европейска армия. Да оставам малко на заден план правата на джендърите, третополовите и другите извращения и да помислим за общата отбрана на Европа. А Америка така объркана и неподготвена - направо е мехлем за душата. И то поставена в това положение от Полша. Държава, която заслужава уважение. Освен този брилянтен ход, и за огромната човещина, която показват към бежанците. Ама истинските бежанци, майките с деца, не с джихадистите. още веднъж БРАВО НА ПОЛЯЦИТЕ
  • 8
    3
    Де да знам
    Кому е нужно? Ще дадете миг-29 на Украйна. И какво? Те ще изправят срещу руската авиация ли? На всички е ясно какво ще се случи. Удължаване на конфликта с още и още жертви. Каква ще им е логистиката на тия украински самолети? Ще излитат и кацат в Полша ли? Ама то по пряк път към пълномащабна световна война няма.
  • 9
    2
    Гошо куче лошо
    И двата ли да ги дадем?
  • 7
    1
    селянин
    Абе я си гледайте собствената кочинка
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари