Половината от учениците в Русенско се връщат в клас, тестове обаче все още няма

1
Малко над половината от родителите са дали съгласие да бъдат тествани за коронавирус децата им, обясни Росица Георгиева
Малко над половината от родителите са дали съгласие да бъдат тествани за коронавирус децата им, обясни Росица Георгиева Видео: Кис 13

Повече от половината паралелки на децата от първи до четвърти клас в област Русе ще се върнат присъствено в клас.

Това става ясно от проведено проучване сред родителите, които са заявили съгласие децата им да бъдат тествани два пъти седмично. Все още обаче се очаква доставката на близо 10 500 теста за Русенска област, информира Кис 13.

В 50 училища на територията на областта, се обучават над 6000 деца от първи до четвърти клас. От извършеното проучване сред родителите на близо 5800 ученици, около 3100 са дали съгласие децата им да бъдат тествани.

От проучването става ясно, че 100% от паралелките в община Борово ще се върнат присъствено в училище. В Бяла пък ситуацията е на противоположния полюс – от общо 19 паралелки присъствено ще се завърнат само 4.

В училище се връщат само паралелките, в които 50% от родителите са пожелали децата им да бъдат тествани. Вече има яснота кой, къде и как ще прави тестовете на децата, заяви началникът на Регионалното управление по образование в Русе Росица Георгиева.

От Министерството на здравеопазването съобщиха, че се очаква доставката на поръчаното количество за 15 области в страната сред които и Русе. Родителите и учителите ще бъдат уведомени веднага, щом тестовете пристигнат и ще имат поне два дни предварително, за да се подготвят за възстановяване на присъственото обучение за децата от I до IV клас.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Българина търпи, търпи ииии като му кипнеее... става и отива в Англия да бере ягоди...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари