Полицейски шеф лъгал, за да прикрие двойно убийство

0
Полицейски шеф лъгал, за да прикрие двойно убийство

Бившият шеф на бургаската полиция Георги Пенев бе осъден на 8 месеца затвор, че лъгал, за да прикрие истината по делото за двойно убийство на пътя срещу футболния бос Ивайло Дражев.

Пенев бе изправен пред Темида, след като няколко пъти в съдебната зала бе хванат да лъже, че бившият футболен бос Ивайло Дражев е невинен по обвинението за катастрофата, причинена от него в нетрезво състояние. Полицейският шеф твърдеше, че лично е видял как Дражев дава ключовете от колата си на турски гражданин, негов бизнеспартньор. По този начин Пенев се е опитал да убеди магистратите, че във въпросната нощ, в която бяха убити в катастрофа двама души, приятелят му Ивайло Дражев не е шофирал колата, причинила сблъсъка.

Дражев бе осъден на 7 г. затвор, които той излежава от април 2011 г. Това се случи след почти 13 години след причинената катастрофа. На 31 юли 1998 г. Дражев причинява тежък пътен инцидент, при който загиват 40-годишният Димитър Кехайов от Велико Търново и 20–годишната студентка трети курс по медицина Румяна Димитрова. Утежняващо обстоятелство е, че Дражев е шофирал автомобила си с 2,16 промила алкохол в кръвта. Съдебната сага продължава повече от 10 години, но в крайна сметка през март 2011 г. ВКС потвърди присъдата му.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари