Полицията в Русе ще санкционира и по снимки и видео по време на баловете

4
Препоръки към абитуриентите
Препоръки към абитуриентите Снимка: архив

Препоръки към абитуриентите

ОД на МВР-Русе и Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Русе са предприели мерки за обезпечаване на обществения ред, пътната и пожарната безопасност по време на абитуриентските балове и масовите прояви, свързани с 24 май, както и провеждането на зрелостните изпити.

Приоритетно ще се следи за реда в районите на училищата, където ще се събират повече абитуриенти с автомобили, маршрутите на придвижването им и местата на баловете и тържествените чествания.

Извършват се проверки на увеселителните заведения, където ще се провеждат баловете, като специално внимание се обръща на пропускателния режим и недопускането на хора в нетрезво състояние или употребили наркотични вещества.

Друг основен акцент е поставен върху организацията за безопасно и сигурно движение по пътищата, осъществяването на пътен контрол с цел недопускане на инциденти при организираното придвижване на абитуриентите.

Екипите на полицията ще проверяват превозните средства за наличието на регистрация и задължителна застраховка „Гражданска отговорност“, стриктно ще следят за недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и на такива, които нямат свидетелство за управление на МПС. Пътните полицаи ще контролират и за други нарушения по Закона за движението по пътищата. При констатиране на нарушение, ще се взема отношение – на място, ако то е грубо и има предпоставка непосредствено да пострада човек, или по-късно – на база снимков материал и на видеозаписи от видеонаблюденията в населените места в областта.

ПРЕПОРЪКИ КЪМ АБИТУРИЕНТИТЕ

За да остане празничното настроение, „Пътна полиция“ съветва:

  • Спазвай Закона за движението по пътищата
  • Мисли за собствената си безопасност
  • Празнувай, но се контролирай
  • Не прекалявай с алкохола
  • Намери си шофьор за бала и след него
  • Ако ще шофираш, не пий алкохол
  • Не се дрогирай и не шофирай след употреба на наркотици
  • Ако не си правоспособен водач, не шофирай
  • При нужда позвъни на телефон 112
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари