9 души са задържани при спецакцията в Русе

0
Регистрирани са 9 престъпления, съставени 83 акта за констатирани нарушения
Регистрирани са 9 престъпления, съставени 83 акта за констатирани нарушения Снимка: ОД МВР - Русе

Обобщена информация от проведената специализирана полицейска операция на територията на ОДМВР – Русе на 13 март 2023 година

На 13 март 2023 г. на територията, обслужвана от ОДМВР - Русе, се проведе специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност, стабилизиране на средата за сигурност и осигуряване на добър обществен ред, превенция на нарушенията на изборното законодателство, както и пътна безопасност.

Полицейските действия се осъществиха от екипи на русенската областна дирекция от 6-те районни управления, секторите "Противодействие на криминалната престъпност", "Противодействие на икономическата престъпност", "Специални тактически действия", отдел "Разследване", съвместно със служители на Зоналното жандармерийско звено, съобщиха от ОД МВР - Русе.

Операцията бе проведена по заповед на главния секретар на МВР във връзка с разпореждането на министъра на вътрешните работи за активни действия по един от основните приоритети на МВР – повишаване на сигурността в населените места и по-ефективно противодействие на престъпността.

Обобщени данни: В хода на операцията са проверени 538 лица и 378 МПС. Задържани са 9 лица, издирени са 2. За различни констатирани нарушения са съставени 83 акта. 14 са съставените предупредителни протоколи по ЗМВР. Инспектирани са 13 пункта за черни и цветни метали, 13 заложни къщи, 14 автоморги и сервизи, 34 питейни заведения и търговски обекти. Регистрирани са 9 престъпления, по които са образувани 5 бързи производства и 2 досъдебни производства, както и преписки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари