Полицията в Русе проведе специализирана операция

2
По време на акцията са заловени извършители на кражби, дрогирани шофьори, незаконна дървесина и нарушители на пътя
По време на акцията са заловени извършители на кражби, дрогирани шофьори, незаконна дървесина и нарушители на пътя Снимка: МВР / архив

По време на акцията са заловени извършители на кражби, дрогирани шофьори, незаконна дървесина и нарушители на пътя

На 13 февруари 2024 г. на територията на Област Русе бе проведена поредната планирана специализирана полицейска операция на русенската областна дирекция на МВР - за ефективно противодействие на престъпността, опазване на обществения ред, подобряване на пътната безопасност и осигуряване на полицейско присъствие в уязвими райони в населените места на обслужваната територия. В нея участваха екипи от всички подразделения на ОДМВР - Русе, от Зоналното жандармерийско управление, а също служители от Регионална дирекция по горите – Русе.

В хода на операцията са проверени 716 лица, 505 МПС, съставени са 44 акта за установяване на административни нарушения и 403 фиша. Издирени са 6 лица, обявени за издирване, установени са извършителите на 26 престъпления, като за срок до 24 часа по ЗМВР са задържани 11 от тях. Проверени са 13 пункта за черни и цветни метали, 37 заложни къщи, 8 автосервизи и автоморги, 22 питейни и увеселителни заведения, 35 търговски обекта. Съвместно с други органи са съставени 9 акта за установени административни нарушения и констативни протоколи. Съставени са 20 предупредителни протокола на лица - на основание чл.65 от ЗМВР. По време на операцията са образувани 6 досъдебни производства по общия ред и 6 бързи производства. Регистрирани са общо 25 заявителски материала за извършени престъпления от общ характер.

По-характерни линии на дейностите и случаи:

Екипите на районните управления в областта, извършвали съвместни проверки с представители на РДГ – Русе, са установили 5 случая на незаконно придобиване и/или съхранение на дървесина от горските фондове в различни населени места – на територията на РУ – Бяла, РУ – Две могили и РУ – Сливо поле.

На територията на РУ – Ветово екипите са установили и иззели акцизни стоки без платен налог /ситно нарязан тютюн без бандерол/ от два имота в с. Смирненски и гр. Сеново.

При полицейските действия са установени извършителите на 10 различни кражби и други посегателства: 60-годишен мъж е уличен в две кражби от хипермаркет в Русе; 39-годишен в кражби от общи помещения в блок в Русе, откъдето е отнел акумулаторен детски автомобил и косачка; 38-годишен в кражба от строителен обект на ул. Борисова в Русе; мъж на 32 и жена на 31 г. за кражба на перфоратор от магазин в Русе; 21-годишен, откраднал за период от няколко месеца множество инструменти, техника и други вещи от барака в имот на адрес в Русе; други двама мъже на 37 и 38 години, които в по-дълъг период от време са отнемали хранителни и други стоки от обект на верига магазини в Русе; три непълнолетни момчета, отнели раница от автомобил, паркиран в двор на адрес в гр. Мартен; и др.

В рамките полицейските действия, служителите на ОДМВР – Русе са установили 8 случая, касаещи престъпления свързани с наркотици. Образувани са 5 бързи и три досъдебни производства, като три от всички тях са срещу водачи, заловени да управляват автомобили с положителни проби за наркотици. При проверки в Русе на адрес на ул. Чипровци е установен 43-годишен с топче суха тревна маса марихуана; по бул. Трети март е проверен лек автомобил „Пежо“, с водач на 46 г. и още трима мъже в колата, като единият /28 г./ с мярка за неотклонение домашен арест, а в джоб на облегалката на предна седалка е намерена текстилна торбичка с поставен в нея прозрачен полиетиленов плик, съдържащ кристалообразно вещество около 5 гр, реагирало положително на метамфетамин; при проверка на двама мъже до блок „Ловеч“ също в Русе, в един от тях е открит плик с бяло вещество на бучки /метамфетамин/ и още един със суха тревна маса /марихуана/; в с. Смирненски в дома на 26-годишна жена са намерени полиетиленови пликчета със зелена листна маса марихуана; а в гр. Бяла, отново при проверка от полицията, 28-годишен е предал около грам амфетамин.

*Планирането и провеждането на специализирани полицейски операции от служителите на ОДМВР – Русе продължава, съобразно текущите анализи на обстановката в зоната на отговорност на областната дирекция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари