Полицията в Хърватска откри тялото на 10-годишно мигрантско момиче

0
Според съобщение на словенската полиция туркиня се е опитала да прекоси реката с трите си деца и най-малкото, което носела на раменете си
Според съобщение на словенската полиция туркиня се е опитала да прекоси реката с трите си деца и най-малкото, което носела на раменете си

Туркиня се е опитала да прекоси реката с трите си деца и най-малкото, което носела на раменете си, гласи съобщение на словенската полиция

Хърватската полиция откри тялото на 10-годишно мигрантско момиче, чието издирване започна вчера, след като детето изчезна в река Драгоня на границата със Словения, съобщава Хина, цитирана от БТА.

Тялото беше открито от полицията на областта Истрия на около 400 метра надолу по течението мястото, където детето беше изчезнало, съобщи говорителят на полицията Сузана Сокач, която изрази съболезнования на семейството.

Детето изчезна в река Драгоня на хърватско-словенската граница в четвъртък през нощта, когато група мигранти се опитаха да влязат нелегално в Словения.

Според съобщение на словенската полиция туркиня се е опитала да прекоси реката с трите си деца и най-малкото, което носела на раменете си, паднало и било отнесено от течението. Другите две деца успели да стигнат до словенския бряг, но по-късно били върнати обратно в Хърватия.

Жената беше спасена и приета в болница в град Пула. Тя беше изписана вчера, след като се възстанови. По-късно била разпитана от полицията и е поискала убежище за себе си и за двете си непълнолетни деца, след което е прехвърлена в център за кандидати за убежище в Загреб.

Хърватските полицаи и водолази бяха подпомогнати в издирването от словенски полицаи и водолази.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари