Полицията в Атина гони протестиращите със сълзотворен газ

0
Те протестират срещу политиката на икономии пред гръцкия парламент
Те протестират срещу политиката на икономии пред гръцкия парламент Видео: Ройтерс

Протестът пред парламента в Атина, където гръцките депутати обсъждат нови мерки за икономии, прерасна в безредици.

Демонстрантите хвърляха коктейли "Молотов" по полицията, която използва в отговор сълзотворен газ и шокови гранати, за да ги разпръсне, отбелязва "Ройтерс".

По-рано днес хиляди хора се събраха на пл. "Синтагма", за да протестират срещу орязването на бонусите за пенсиониране и увеличаването на данъците. Според органите на протеста са участвали около 20 хил. души. Много от тях обаче са избягали след избухването на размириците, съобщава БТА.

Новите мерки, включващи орязване на бонусите за пенсиониране и увеличаване на данъците върху доходите, биха спестили 5.4 млрд. евро – условие, за което международните кредитори на Атина настояват в замяна на нов пакет помощи.

В понеделник финансовите министри от еврозоната ще обсъдят новия спасителен пакет за Гърция на извънредно заседание в Брюксел.

Гръцката полиция е използвала сълзотворен газ срещу демонстрантите, които протестират срещу политиката на икономии пред гръцкия парламент в центъра на Атина, информира "Франс прес", цитирана от агенция "Фокус".

По данни на властите около 10 000 души са се събрали пред парламента. Свиканата по призив на синдиката „Адеди“ демонстрация се провежда, докато депутатите се подготвят да гласуват спорен закон за пенсионната реформа и увеличаване на данъците.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари