Коктейли "Молотов" и сълзотворен газ на студентските протести в Гърция

1
Демонстрациите прераснаха в сблъсъци с полицията
Демонстрациите прераснаха в сблъсъци с полицията Снимка: AP / архив

Демонстрациите прераснаха в сблъсъци с полицията

Студентският протест в Атина срещу законопроекта, който позволява откриването на клонове на чуждестранни университети в Гърция, прерасна в сблъсъци с полицията, съобщава електронното издание на вестник Kathimerini, предаде агенция "Фокус".

Смята се, че около 8000 души са се включили в протеста в центъра на столицата на южната ни съседка, като към късния следобед полицията е извършила девет ареста.

Съобщава за сблъсъци между демонстранти и полиция на акцията на площад "Синтагма“, както и в близост до сградата на Банката на Гърция, където срещу служителите на реда са хвърляни коктейли "Молотов“. В отговор правоохранителните органи са използвали сълзотворен газ.

Към протестите, които се организират от студентски съвети от цялата страна, се присъединиха учителски синдикати и синдикати.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари