Полицаи под строй на преглед за сифилис

0
Паниката в полицията настанала преди около 15 дни, когато било установено, че арестантът страда от сифилис
Паниката в полицията настанала преди около 15 дни, когато било установено, че арестантът страда от сифилис

Повече от 15 служители на МВР в Търново са били подложени на венерологични изследвания, след като прибрали крадец сифилитик.
Паниката в полицията настанала преди около 15 дни, когато било установено, че арестантът страда от напреднала форма на опасната болест.

Преди време 40-годишният ром, жител на великотърновско село, бил обявен за национално издирване заради кражби и грабеж. Местните криминалисти го открили и го вкарали зад решетките. Оказало се обаче, че мургавият престъпник е заразен със сифилис.

Макар заболяването да се предава основно при сексуален контакт, полицаите се притеснили сериозно. Тогава шефът на районното потърсил съдействие от районната здравна инспекция. Всички, които са имали контакт с болния, незабавно са били изпратени да се изследват. На медицински тестове са се подложили оперативни работници, разследващи и охранителни полицаи. "Ние сме длъжни да направим изследване на всеки, който пожелае. Имаме такъв кабинет, но за щастие в резултатите няма нищо обезпокоително", казаха от РЗИ.

Сифилитичният престъпник е изолиран в затворническа болница и няма опасност тепърва да зарази други хора, съобщава "24 часа".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари