Полицаи атакуваха сутринта къщи във Ветово

20
Полицейски акции днес са извършвани на още няколко места в Русе и областта
Полицейски акции днес са извършвани на още няколко места в Русе и областта

Полицейска акция имаше рано тази сутрин във Ветово по линия на противодействие на престъпността

 Масирана полицейска операция на ОДМВР – Русе се проведе днес на територията на гр. Ветово по линия на измами. В действията се включиха служители от различни подразделения от областната дирекция на МВР в Русе – от секторите „Противодействие на криминалната престъпност“, "Специални тактически действия" и "Базова научно-техническа лаборатория, от РУ – Ветово и отдел „Разследване“.

Става въпрос за схемата за предлагане на различни стоки, най-вече парфюми и аксесоари за лична грижа, чрез интернет сайтове и приложения, като потърпевши са ставали хора от територията на цялата страна. Извършителите на този вид измама действали като предлагали неистински стоки от известни марки, под предлог, че са на промоционални цени или на ликвидация. Изпращали стоките до клиентите, чрез различни фирми за доставки, но при получаване ставало ясно, че са със съмнително качество и съдържание. При желание от страна на клиентите да върнат продуктите или да възстановят разходите си, връзката с доставчиците прекъсвала.

Тази сутрин в рамките на операцията, от екипите на МВР са проверени 6 адреса в населеното място, като при претърсванията са иззети различни стоки, документи и други вещи.

Служителите на реда са задържали 9 лица.

Образувани са общо 5 досъдебни производства. Работата по документирането и разследването на схемите продължава под наблюдението на Районна прокуратурата - Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата среща с ново гадже е като събеседване за работа. Всички крият предишният си опит, а някои дори, не са напуснали старата си работа.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари