Политолог: Вторият и третият мандат приличат на теглене на късмет от баницата

0
Да видим дали с този късмет ще ни се оправи Новата година, коментира Атанас Радев
Да видим дали с този късмет ще ни се оправи Новата година, коментира Атанас Радев Снимка: БТА

Да видим дали с този късмет ще ни се оправи Новата година, коментира Атанас Радев

“В контекста на Новогодишните празници вторият и третият мандат ми приличат на теглене на късмет от новогодишната баница, пък да видим дали с този късмет ще ни се оправи Новата година. Прилича ми на нещо като лотария“, казва в ефира на “Нашият ден“ по БНР политологът Атанас Радев.

“Предстои да видим какви ще бъдат действията на “Продължаваме промяната“ по отношение на въпросната декларация, която всъщност ще изразява техните приоритети. Скептичен съм от гледна точка и на това, че в момента не виждаме някакво ясно структуриране на мнозинства около “Продължаваме промяната, казва още той.

“Сега ще се види, ако “Продължаваме промяната“ вкарат своя кабинет в Народното събрание и бъде гласуван, дали старите коалиционни партньори ще го гласуват. Като съпоставим двата блока – едните имат 115 мандата, а другите 110. Това означава, че няма да има работещо мнозинство, което да приема закони. В този ред на мисли при връчването на третия мандат, въпросът е държавният глава на кой политически субект, на кой от двата блока, ще връчи третия мандат“, коментира още Радев.

Според него това ще предреши протакането на третия мандат и удължаването на живота на 48-ото Народно събрание.

Президентът…

Президентът си изигра картите доста добре в тази ситуация. Той забави консултациите, но ако трябва да сме точни, държавният глава не е водил консултации по същество. Той свикваше партиите за срещи с тях, но по същество той не направи конкретни срещи за блоковете, които са се сформирали“, казва още той.

Той мисли, че 48-ото Народно събрание може би ще се опита да бъде нещо като чистилище. То всъщност може да даде тласък на политическият елит и той да започне да говори за реалните проблеми на хората ипрогнозира още, че до края на юни месец Българи ще бъде със служебно правителство.

“Пак сме в онзи сценарий от 2020 г., в който имаме партии на протеста и партии на промяната“, посочва още политологът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    fas
    Дунавмост, публикувайте НОВИНАТА за цялата 2023 година: Турция официално се оттегли от Истанбулската конвенция. Държавният административен апелативен съвет (İDDK) призна за законно оттеглянето на Турция от Истанбулската конвенция за превенция и борба с насилието срещу жени, съобщава телевизионният канал Habertürk. Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието срещу жени и домашното насилие (Истанбулска конвенция) е международно споразумение на Съвета на Европа срещу насилието срещу жени и домашното насилие. Турция стана първата страна, ратифицирала конвенцията на 14 март 2012 г. През март 2021 г. обаче президентът Тайип Ердоган обяви оттеглянето на Анкара от конвенцията, заявявайки, че целта й е променена и отсега нататък документът е "несъвместим със социалните и семейните ценности на Турция“. ЕС разкритикува това решение на Анкара. "Държавният съвет за административни обжалвания (İDDK) призна решението за оттегляне от Истанбулската конвенция като в съответствие със закона. Съветът с мнозинство на гласовете реши да "отхвърли“ възраженията, че оттеглянето от конвенцията противоречи на закона. След като İDDK реши да се оттегли от конвенцията в съответствие със закона, Турция официално се оттегли от Истанбулската конвенция“, съобщи телевизионният канал.
  • 5
    2
    Дядо Мраз, защото ви мразя...
    Ха дано от държавната „баница“ на тия за късмет да им се падне един гол, мек и спаружен хуй – импотентен като партийката им продажна, проамериканска!!! Амин!
  • 3
    1
    laki
    Проблемът е, че в парламента са САМО американски представители, работещи изцяло и САМО за американските интереси! От 1990 година досега български интереси не се защитават! България е окупирана страна от сащ! сащ се гаври с България като с военно победена страна! Проумейте го! сащ се гаври с България вече 33 години!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари