Политическа буря край морето

0
Подал ли е Панайот Рейзи оставка  като кмет на Созопол?
Подал ли е Панайот Рейзи оставка като кмет на Созопол? Видео: NOVA

„Няма депозирана оставка, има депозирано уведомление за отпуска”.

Това каза Красимира Германова, председател на общинския съвет в Созопол. За „Здравей България” общински съветници от Созопол коментираха оставката на кмета Панайот Рейзи като член на ГЕРБ, предава NOVA.

В понеделник Спецсъдът отстрани Рейзи от длъжност, защото срещу него има дело за присвояването на 2 млн. лева общински средства.

От своя страна представителят на ГЕРБ Светлана Лулева заяви, че оставката на Панайот Рейзи като член на партията е продиктувано единствено от личните му мотиви. По думите и политическо сътресение в Созопол няма да има, както няма и каквото и да е напрежение.

Темата коментира и представител на опозицията. „Винаги сме имали праволинейно отношение към г-н Рейзи. Ние сме сигнализирали пред колегите в общината за нередности, тъй като вижданията ни за развитието на града се разминаваха. Нищо обаче ново за нас няма в тази оставка”, каза Тихомир Янакиев от БСП.

Общинските съветници казаха още, че дали някой друг ще поеме поста временно изпълняващ длъжността кмет, ще се разбере, едва когато има действително сваляне на кмета от поста му и съответното решение на общинския съвет. Следващото дело в Спецсъда е на 16-ти април. Тогава ще се реши дали Рейзи ще бъде отстранен от кметския пост.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари