Похапвайте моркови, ако искате да отслабнете

2
Те са богати на фибри, което ги прави много ценни за човешкия организъм
Те са богати на фибри, което ги прави много ценни за човешкия организъм

Морковите са изключително полезно средство за отслабване.

Те са богати на фибри, което ги прави много ценни за човешкия организъм. Морковите създават усещане за ситост, когато се консумират и съответно намаляват прекомерния прием на храна, информира Actualno.

Сред най-важните хранителни вещества, които се съдържат в морковите се нарежда каротинът – пигментът, който придава оранжевия цвят на морковите. Именно липсата му предизвиква появата на стрии, увиснала кожа и бледност по време на диети за отслабване.

Антиоксидантите в състава на морковите подобряват качеството на кръвта и способстват за повишаването на нивото на хемоглобина. Морковите не са калорични, което ги прави идеални за хора, които са се подложили на специална програма за отслабване.

Когато сме на диета за отслабване, това което най-много ни липсва е сладкият вкус. Тъй като морковите са сладникави, те запълват тази липса съвсем успешно. Наред с това, голямото предимство на морковите пред останалите зеленчуци е, че те успешно се съхраняват през зимата и дори тогава запазват по-голямата част от витамините и минералите си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари