Погребват четиримата загинали край Хаинбоаз в един гроб

1
Почерненият баща на децата пожелал всички да са заедно, както заедно са посрещнали и смъртта
Почерненият баща на децата пожелал всички да са заедно, както заедно са посрещнали и смъртта

3-дневен траур е обявен в Община Твърдица след смъртта на 57-годишния Николай Славов, съпругата му Татяна и двете им внучета - Йоана (5 г.) и Николай (15 г.), в жестоката катастрофа, станала снощи в прохода Хаинбоаз.

Погребението на четиримата ще е утре.

Почерненият баща на децата пожелал всички да са заедно, както заедно са посрещнали и смъртта, пише dir.bg. 

Съдът в Стара Загора пък остави за постоянно в ареста 29-годишния украинец Виктор Кулчу, който причини инцидента. От полицията оповестиха, че чужденецът, който е шофирал лек автомобил BMW, е навлязъл в насрещното движение, ударил е колата, в която са пътували семейство Славови, и тя се е самозапалила. 

Виктор Кулчу е със статут на постоянно пребиваващ в България. В нощта на катастрофата е възнамерявал да замине за Украйна, където живеят съпругата му и 8-месечното им бебе. Взетите проби за алкохол и наркотици на младия мъж са отрицателни. 

Бившият миньор Николай, съпругата му Татяна и внуците им - 5-годишната Йоана и 15-годишният Николай, са пътували от Лясковец към Шивачево. Загиналите съпрузи са родители на бащата на двете деца. В последно време той бил разделен със съпругата си. Тя си отишла в Лясковец заедно с малкото момиченце, а внукът Николай останал в Шивачево.

В голяма част от времето си той бил с баба си и дядо си, тъй като баща му е шофьор на ТИР и често пътувал в Гърция, разказаха местни хора. Въпреки че родителите на децата били разделени, те запазили добри отношения. Много често братчето и сестричето прекарвали заедно уикендите. По тази причина в петък дядото и бабата пътували до Лясковец, за да вземат и заведат Йоана в Шивачево.

Виновният шофьор пък днес получи обвинение и застана пред Окръжния съд в Стара Загора, където при закрити врата бе гледана мярката му за неотклонение. В съдебната зала на задържания бе осигурен преводач от руски език, макар че по произход той е бесарабски българин и разбира български.

Служебният адвокат на Кулчу - Николай Господинов, заяви, че на този етап клиентът му се възползвал от правото си да не дава обяснения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари