Погребаха княз Кардам

1
Tленните му останки бяха положени във Врана
Tленните му останки бяха положени във Врана Снимка: NOVA

Tленните му останки бяха положени във Врана

В навечерието на 9-ата годишнина от кончината на Кардам, Княз Търновски в тесен семеен кръг бяха пренесени тленните му останки на българска земя. Първородният син на Техни Величества Цар Симеон II и Царица Маргарита ще бъде положен в Царската фамилна гробница в криптата на Православния параклис “Св. Св. Цар Борис и Йоан Рилски Чудотворец” в Царския Дворец Врана.

Първородният син на Симеон Сакскобургготски - Кардам Търновски почина на 7-ми април 2015-а година, след седем години в будна кома в мадридската болница „Санчинаро”. При катастрофа на 15 август 2008 Кардам и съпругата му пострадаха тежко. Тогава колата им излита от пътя и се удря в дърво. И двамата бяха хоспитализирани, но Кардам получава тежка мозъчна травма и седем години остана в кома, съобщава NOVA.

Тялото му е било пренесено в София за да бъде погребан в царския дворецВрана” в близост до своето семейство.

Погребението беше извършено ден преди годишнината от смъртта на Кардам - 7 април. На него са присъствали цар Симеон II, царица Маргарита и близки членове на семейството.

Кардам Търновски, най-големият син на Симеон Сакскобургготски, е роден на 2 декември 1962 година в Мадрид. Той беше престолонаследник на несъществуващия вече български царски трон.

Княз Кардам завършва Френския лицей в испанската столица, след което завършва философия и международна икономика в университета "Кларк" в САЩ. Получава степен по селскостопанска икономика, специализира агроиндустрия и хидромелиорации в американския университет "Пен" в Пенсилвания.

През 1996 година Кардам се жени за испанската благородничка доня Мириам Унгрия и Лопес, родена на 2 септември 1963 г. в Мадрид. Венчавката се извършва в православната църква "Св. Св. Андрей и Димитър" в Мадрид, където през 1973 година княз Кардам представлява баща си при полагането на първия камък.

Те имат двама сина - княз Борис Търновски, роден на 12 октомври 1997 г., и княз Белтран Търновски, роден на 23 март 1999 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    3
    Балканеца
    Циник, със сигурност е направил повече от цялата политическа класа - нито заводи е рязал, нито евросредства е усвоявал, нито бюджет е разпределял, Без да прави нищо е направил повече, странно нали. А бабичките, които са си искали царя.. или са били достатъчно възрастни да помнят, или са получили разказите от живялите тогава - просто по царско време в България се е живяло по- добре, и са си искали царското време.
  • 3
    2
    Циник
    Сега, "или добро, или нищо, или цялата истина". Кой е този клет човечец? Каква работа има гроба му в България? Преживе говорил ли е български изобщо? Служил ли е на "родината си", внесъл ли е една стотинка в държавния бюджет ? Какво точно е направил за България за да намери вечния си покой на нейна територия? И не, не съм хейтър. С цялата си циничност твърдя, че става дума за "маркиране" на територия като при кучетата и котките. Никога няма да забравя видиотените баби, които с тахикардия, аритмия и очевидно старческо малоумие крещяха: "искаме си царя, искаме си царя". И само след няколко месеца го прогониха от власт.
  • 0
    1
    Бъ Хъ
    А дъртия педераст кога ще го ровят? Отдавна му е време на урода!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари