Поетесата Лили Качова представи „Виа Понтика и кръстопътни души“ в Русе

0

Поетичната книга “Виа Понтика и кръстопътни души“ на Лили Качова бе представена вчера в Регионална библиотека „Любен Каравелов“.

Съорганизатор на събитието бе Русенският филиал на Съюза на свободните писатели.

За авторката и нейната книга говори русенската поетеса и журналистка Иглика Пеева. В своето слово тя отбеляза: „Лили Качова, поетесата с душа на морска птица, родена в Бургас, живееща в големия мравуняк София, със съвсем закономерна носталгичност към родното си място кръщава четвъртата си стихосбирка „Виа Понтика и кръстопътни души”. Когато си мечтал за криле под древния път на птиците, с вятър в косите и солен дъх в кръвта, е естествено да станеш щастлив послушник в Храма на Поезията“.

Лили Качова сподели, че за първи път представя своя книга в един от най-красивите български градове Русе и се радва, че има възможност да се срещне с русенските почитатели на поетичното слово. Тя е автор и на стихосбирките „Стихове по пясъка”, „Вълче в градината на господ”, Адажио за мокри гларуси”. Стиховете й, откровени като морето и силни като жаркото лятно слънце, й носят многобройни национални награди за поезия.

Събитието бе организирано в рамките на Националната кампания Маратон на четенето 2016.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари