В Русенската библиотека представят дебютния роман на Милена Гартли

0

Дата: 20 април, сряда, 2016 г., Русе

Място: РБ „Любен Каравелов“, Фоайе, ІІ етаж

Начало: 17.30 ч.

Събитие: Представяне на дебютния роман на Милена Гартли „Ключарят“

Анотация: Детско-юношеско пътешествие в света на големите. Нетрадиционен, фантастичен и забавен начин да покажете на детето си как е устроен съвременният свят. На фона на преплетени реалности, тунели за междузвездни пътувания, чудати планети и неочаквани събития героите в дебютния роман на Милена Гартли „Ключарят“ изтъкват личния избор като най-съществената граница между бъркотията и реда. Доброто, злото и посредственото понякога изглеждат еднакво - тъмнината не винаги е страшна, разрушението понякога е градивно, а позитивното мислене може да доведе до деволюция.

За автора: Милена Гартли е родена в Добрич, завършила е инженерство в Москва, живее и работи в Лондон и Скопие. Авторката споделя, че свиква с големите разстояния и това прави сърцето й „чергарско”. „Вкъщи” за нея е някъде по света, за съвсем кратко време. Пътувайки, става свидител на събития и случки, срещи с хора, които я вълнуват дълбоко. Авторката е водена от желанието „да изрази с думи своето възхищение или възмущение от много и различни хора и събития, които няма право или желание да пише, но не намира отдушник другояче”.

„Ключарят“ е резултат на много наблюдения, сдържани мисли, опити да трансформирам личните си фрустрации в градивна енергия, разказвайки история. Класика по Фройд, би казал някой. Мотивацията да напиша книгата дойде от желанието ми да изразя с думи своето възхищение или възмущение от много и различни хора и събития, но които нямах право или желание да изразя, а не намериха отдушник другояче.“

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари