Подписаха договора за буферен паркинг за ТИР-ове в Русе

2
Изпълнителят е „Тир Паркинг Русе“ ЕООД
Изпълнителят е „Тир Паркинг Русе“ ЕООД Снимка: Dunavmost, архив

Изпълнителят е „Тир Паркинг Русе“ ЕООД

В петък бе подписан договорът за строителство на буферен паркинг за тежкотоварни камиони, чиято цел е да облекчи трафика в района на Дунав мост и отвеждащите от Русе булеварди.

Изпълнителят е „Тир Паркинг Русе“ ЕООД. През август фирмата спечели открития конкурс за учредяване на възмездно право на строеж върху терен общинска собственост за срок от 30 години.

Показателите за избор на изпълнител бяха цена за отстъпено право на строеж  и минимален срок за изпълнение.

Определената от Община Русе начална тръжна цена за целия период на договора бе 18 млн. лв., като фирмата спечели, наддавайки за отстъпеното право на строеж 18 200 000 лв. От тях 6% (или малко над 1 млн. лв.) бяха изплатени преди подписване на договора, а остатъкът от достигнатата на конкурса цена ще се заплаща на 29 равни годишни вноски или малко под 600 хил. лв. на година, което ще осигури твърди приходи в общинската хазна.

Срокът за изграждане и въвеждане в експлоатация на паркинга, с който „Тир Паркинг Русе“ се ангажира, е 165 дни, а  срокът за въвеждане в експлоатация на цялото съоръжение - 300 дни.        

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    Христо
    Дано поне асфалтова настилка има паркинга, защото има няколко работещи паркинга за камиони, от които излиза супер много прахоляк/кал. Не знам как им дават разрешителни за въвеждане в експлоатация ?!? Единият е "Valeri Тир Паркинг" на изкачването в дясно, преди гранична полиция, а другия е "ТИР паркинг Сити" преди бензиностанция Петрол, на бул. Тутракан.
  • 9
    4
    Linz
    И като премахнат границата още преди да е отворен паркинга кой ще паркира там 😀
  • 15
    3
    Кака Васи
    А дано, че моя уръфляк да напрай ремонт на къщата и купи ноф жип
  • 14
    2
    Митко Манафов
    Ух...ще падне лапачка...за всички ще има
  • 20
    1
    Еколог
    Доктор Бенчо ли подписа договора? Тоя е ъдфокат, доктор, сексолог, еколог, пастир, па накрая и строител. Пък ко се оказва накрая - развод у Поликраище, щот го срам да съ разведе в Бенгази. Омяааах.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари