Ограничават достъпа на тирове над 10 тона в Русе

1
Планът за общински паркинг се съгласува с ВиК, Енерго Про и АПИ
Планът за общински паркинг се съгласува с ВиК, Енерго Про и АПИ

Планът за общински паркинг се съгласува с ВиК, Енерго Про и АПИ

Община Русе предлага налагането на забрана за навлизане на тирове над 10 т в града. С вертикална пътна маркировка ще се ограничат транзитно преминаващите тежкотоварни автомобили в няколко точки в Русе, а тези, свързани с местната индустрия и магазини, ще получат пропуски за зареждане, съобщиха от Община Русе.

Решението бе съгласувано с представителите на Пътна полиция и АПИ. То се налага по повод километричните опашки от тирове по бул. „България“ в посока Дунав мост, които затрудняват придвижването на русенци и пътуващите от Мартен, Сандрово, Индустриална зона „Тегра“ и Индустриален парк Русе. Засиленият трафик се дължи на войната в Украйна, тъй като пътуващите от изток през Кавказ и Русия сега преминават през Турция и България. Подобна е ситуацията и в другите български градове по трасето – Стара Загора, Велико Търново и Бяла, където автомобилите биват спирани, за да изчакат.

Проблемът е с международно и национално значение и трябва да се реши генерално. Очакват ни тежки месеци с голям поток от туристи, ремонт на Дунав мост и евентуално продължаваща война“, каза Пенчо Милков.

За да облекчи ситуацията в дългосрочен план, общинското ръководство работи за изграждането на голям паркинг за над 700 тира, свързан със системата на контролно-пропускателния пункт. През април в Община Русе постъпи официално инвестиционно предложение и бе разработен Подробен устройствен план за обособяването на такъв паркинг върху общински терен. Той премина съгласуване с РИОСВ и РЗИ и чака одобрение от ВиК, Енерго Про и АПИ.

След окончателното приемане на документите проектът ще бъде подложен на гласуване от общинските съветници, за да може строителните дейности да започнат възможно най-скоро и трафикът да бъде облекчен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    6
    Абе хора
    Аз всеки ден виждам тирове на центъра на града , на Товарна гара, даже и в кръговото пред ПППППППолицията, то е пълен ташак в Русе
  • 4
    5
    БХ
    Тоя паркинг, ако става въпрос за същия до Дунав Мост, преди около година го почнаха. Изсякоха едрите дървета и дотам. Сега е пак джунгла, но без едри дървета, които заминаха явно по предназначения. Втория опит за старт на паркинга да видим докъде ще стигне и какво ще отмъкнат тоя път.
  • 3
    4
    daskal
    Проверих. Един празен ТИР тежи около 14-15 тона. Празен!
  • 4
    3
    daskal
    Може ли някой да каже колко тежи един ПРАЗЕН ТИР - с влекача и ремаркето?
  • 5
    2
    Да , ама не
    Хайде първо Кмета (общината), да изкара извън града всички фирми, които са напускали там където не им е мястото, пък после да ограничава движението на камионите. Шивашка фирма на пъпа на града , това само в Бг го има!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари