Подновиха протеста срещу скъпите винетки

0
Нов национален протест срещу повишената цена на винетките се организира в социалните мрежи
Нов национален протест срещу повишената цена на винетките се организира в социалните мрежи

Нов национален протест срещу повишената цена на винетките се организира в социалните мрежи.

Демонстрации ще има и във Варна, пише Дарик.

Организаторите канят на протеста всеки, който смята за несправедливо и необосновано поскъпването на винетките. Той ще се проведе следващата събота, 16 януари, от 16,00 часа. Политици в протеста няма да участват.

Освен за Варна, организация тече и за протести в Бургас, Добрич, Русе, София, Пазарджик, Казанлък и други по-малки градове.

В края на ноември в цялата страна имаше протести срещу поскъпването на винетките. Десетки шофьори излязоха на протест и във Варна. Демонстрантите блокираха с автомобилите си центъра на града и създадоха затруднения на трафика. Много от недоволните развяха български знамена, а на колите им бяха поставени стикери и плакати срещу новите цени на винетки. В шествието се включиха и мотоциклетисти.

Всеки може да се включи в оспорването на новите цени на винетките до февруари.

До 2 февруари всеки правоспособен собственик на автомобил може да се присъедини към делото срещу новите цени на винетките, образувано във Върховния административен съд.

Група общественици от цялата страна са внесли жалба в Софийския административен съд с искане за спиране от продажба на новите винетни стикери, с което оспорват законосъобразността им.Обществениците смятат, че винетните стикери са незаконни, защото не е спазен срокът за обнародване на графичния дизайн и начинът им на обнародване в Държавен вестник.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари