Подготвят евакуация в Босна и Херцеговина и Хърватия заради наводнения

2
Наводненията доведоха до затваряне на пътища
Наводненията доведоха до затваряне на пътища

Наводненията доведоха до затваряне на пътища

Силни валежи предизвикаха наводнения в части от Босна и Херцеговина и Хърватия. Заради стихията бяха затворени много пътища. Преливащи реки в двете страни наводниха десетки къщи и шосета, което накара властите да предупредят жителите на засегнатите райони да се подготвят за евакуация, съобщава NOVA.

Положението е особено тежко в селата около северния босненски град Градишка, където е бил отнесен мост, а няколко ферми са откъснати от света. Наводненията доведоха до затваряне на пътища и в съседна Хърватия, където армията беше изпратена да помогне за укрепването на защитните съоръжения в централната част на страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари