Почистват пътя Русе - Мартен тази събота и неделя

0

Ще бъдат изчистени отпадъците, оставени от изчакващите да преминат ГКПП „Дунав мост“ тираджии

След редица сигнали за замърсяване по пътя между Русе и Мартен областният управител Анатоли Станев разговаря за проблема с директора на Областното пътно управление инж. Стамен Савов. Станев настоя пред Савов в най-скоро време да бъдат изчистени отпадъците, оставени от изчакващите да преминат ГКПП „Дунав мост“ тираджии. Областният управител обясни, че през последните работни дни е разговарял с много граждани, възмутени от състоянието на участъка и грозната гледка. Сред част от обажданията е имало и такива на родители, които считат ситуацията за неприемлива пред децата си, на които не могат да обяснят защо в момента състоянието на канавките около пътя е такова.

От своя страна Савов пое ангажимент за предприемането на спешни мерки за почистване на трасето в двете посоки. Те ще започнат още утре и най-вероятно ще приключат до неделя следобед. Периодът не е избран случайно, защото през уикенда трафикът е по-лек, а опашките от камиони значително по-малко. Това ще улесни в голяма степен извършването на дейностите по почистване. Те ще струват около 6000 лева, като сумата ще бъде осигурена от държавния бюджет.

Подобни почиствания се извършват ежемесечно, като последното е било в средата на септември, припомниха от Областна администрация. Независимо от това камарите с отпадъци не престават да се трупат. „Независимо къде се намираме – дали вкъщи, в родния си град, в държавата от където сме или на друго място, то спазването на елементарни норми на поведение е въпрос на лична отговорност и отношение както към нас самите, така и към останалите хора“, заяви Станев. Обмисля се и провеждането на поредна информационна кампания, целяща да възпита водачите на камионите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Гост
    Кмете вземайте таксите поне на 50%от такса мост за Русе всички вреди които се нанасят от трафика мръсен въздух,разбиване на пътища тези боклуци от опашките нестига че невземаме а и даваме.В Гюргево такса мост остава в общината им а при нас се краде в министерство на финансите,умишлено се измести от главно управление пътища та сега се събира от митничари,а къкво общо има митница с пътища сещай те се !!!!
  • 1
    1
    Winner
    Кви са тези новини-областния цар разговарял, е, телефонните разговори ли са новина !?!?!?Какво става тука бе, до тоалетната кога е ходил, за бръсненето няма да питаме🤷‍♂️😂
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари